Vackorkert


Vackorkert

  • Ezen program ajánlatunkban az 1713-ban felrobbantott siroki fellegvárat ajánljuk, mely a csend és a nyugalom vára lett,de romjaiban is lenyűgöző látvány előtt ma is csodálattal áll meg az idegen. Utiprogramunkban szerepel a Gergely-sara forrás egy erdei lágyvízű hűsítő iható forrás, melyet ajánlunk otthoni fogyasztásra is. Továbbá a túra részét képezik az 1928-ban épített Kőlyuksor barlanglakások (sziklába vésett otthonok), melyek a mai napig is több helyen lakottak.

  • Hintózás Észak-Magyarország legszebb földtörténeti képződményéhez, egyedülálló épségében megmaradt vulkáni kúpjához. Útközbeni megálló: Tarnaszentmária egyik legrégebben épült és eredeti formájában, szinte teljes szépségében megőrzött legősibb legkisebb templomához ( Mária látogatása ), mely egyben ősi fejedelmi temetkezési hely is.

  • Hintózás a Keleti-Mátra legszebb fekvésű völgyzáró gátas tavához. A 6-7 óra hosszan tartó ajánlatunkban, az 54 hektáros Búzásvölgyi-tó romantikus körbehintózása közben bemutatjuk, a természeti környezet flóráját és faunáját.

  • Fürdőtúra Bükkszék salvus gyógyvizes strandjához (légző-emésztő szervi, nőgyógyászati, anyag-csere panaszokra javalt).

  • Amennyiben megfelelő mennyiségű és minőségű hó esik, lehetőség nyílik baráti és családi társaságok számára egy feledhetetlen lovasszánkózásra a Mátra hegység lankáin.